DOF Reality

DOF Reality specialiseert zich in de productie en verkoop van betaalbare oplossingen voor bewegende simrigs. Deze zogenoemde motion rigs zijn normaliter alleen voorbehouden aan bedrijven en instanties die deze dure apparatuur kunnen veroorloven. DOF Reality probeert deze technieken beschikbaar te maken voor iedereen en slaagt hier wonderwel in.

Met een relatief uitgebreide productrange die begint onder de duizend euro, kun je al voor een relatief lage prijs een uitstekende ervaring in huis halen. Ben je bereid wat dieper in de buidel te tasten, kun je zelfs een volledige six degrees of freedom motion rig aanschaffen voor rond de 5000 dollar. Voor een professionele setup die dit kan ben je overal al snel meer dan vijftienduizend dollar kwijt. Ondanks de bizar hoge prijs is dit dus nog altijd een hele goede deal.

Opvallend genoeg zijn de iets duurdere 'pro' uitgaves van de motion rigs nog altijd behoorlijk betaalbaar. Deze worden dan ook veel gebruikt door universiteiten en kleinere raceteams voor in hun simulatoren. Vaak zijn deze nog net iets steviger en geschikt voor zwaardere coureurs, dus het kan de moeite lonen om hier ook serieus naar te kijken.

Naast de racesimrigs, maakt DOF Reality ook aparte motion rigs die geschikt zijn voor flightsims. Het enige dat je er echt apart voor nodig hebt is een oplossing om je flightsim gear op te monteren, die het bedrijf apart aanbiedt.

Als laatste hebben de meeste motion rigs van DOF Reality de mogelijkheid om deze later te upgraden naar de duurdere versies. Dit vereist vaak wel wat gesleutel, maar kan je ervaring met een relatief kleine investering snel verbeteren. Ook stelt deze mogelijkheid je in staat om langzaam maar zeker naar je ultieme simrig toe te werken. Stukje bij beetje koop je onderdelen bij, om uiteindelijk bij een ultieme 6DOF motion sim uit te komen. Daar kunnen zelfs veel professionele simracers niet bij.

DOF Reality Nieuws

Lees al het laatste nieuws over DOF Reality

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties